Terrrrrrvetuloa seuraamaan meidän blogiamme!

Keitä olemme me ja miksi kirjoitamme blogia? ”Meillä” tässä tapauksessa tarkoitetaan neljää Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijaa (3 jätkää ja yksi naispuolinen, joka tekee kaikkensa pysyäkseen poikien menossa mukana), sekä yhtä pehmolelua (=Bilekoira Antero Rokka).  Blogia kirjoittaa aina se, jolla on aikaa ja asiaa. Kyseinen sakki on aloittamassa vaihto-opiskelujaksoa Mlada Boleslavissa, joka puolestaan sijaitsee Tšekissä. Tiedonjanoisille lisää kaupungista kertoo Wikipedia osoitteessa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Mlad%C3%A1_Boleslav

Opintoja olisi tarkoitus suorittaa Skoda auto universityssä. Opintosuunnitelmaan kuuluu muun muassa Kiinan kieltä ja markkinoinnin sekä yrittäjyyden opintoja. Näistä lisää,jos/ kun olemme päässeet koulun ja opintojen kanssa sinuiksi.

15.2 on monestakin syystä jännittävä päivä, sen lisäksi, että se on ystävänpäivää seuraava maanantai, on se myös päivä, jolloin jos luoja suo, me astelemme lentokoneeseen ja toivottavasti päädymme Prahan lentokentälle johonkin aikaan iltapäivästä. Lisäksi tuona kyseisenä päivänä on allekirjoittaneen ensimmäinen matka lentokoneella. Mistä ei tiedä mitään, sitä ei osaa pelätä, joten en ole edes jaksanut sen enempää ajatella, mitä kauheuksia kyseiseen kulkuvälineeseen liittyy.

Suunnitelmien mukaan ensimmäinen viikko menee totutellessa uuteen maahan, kaupunkiin ja kulttuuriin. Opinnot meillä alkavat 22.2.

Jokaiselle on hieman epäselvää se, mikä meitä maanantaina odottaa. Ensimmäinen ihmetys lentomatkan jälkeen,  tulee olemaan seikkailu Prahassa, josta meidän olisi tarkoitus selviytyä Mlada Boleslaviin. Olemme saaneet ohjeet Tsekin koordinaattorilta Ivalta, mutta jos jotain olen oppinut vietettyäni tässä seurueessa jo yli kaksi vuotta, on se, että mikään ei onnistu ilman sekoilua. Ensimmäinen mahdollinen sudenkuoppa on lentomme kolmetuntinen vaihto Göteborgissa, joka saattaa jännityksen aiheuttamana muuttua jokseenkin kosteaksi. Sitten pyrimme pääsemään Prahan koneeseen ja jos pääsemme Prahan lentokentälle, on yksi tavoite saavutettu. Loppu jääköön historiaksi tai sitten ensimmäisen Tsekkiblogin aiheeksi.

Nyt on kuitenkin lauantai-ilta ja laukkukin on jo melkein pakattu. Huomenna matkamme alkaa. Huomenna 4/5 seurueestamme suuntaa Vantaalle toivomaan, että viideskin jäsenemme saapuu ajoissa kentälle maanantaina.  

Blogin kommenttikenttä on tarkoitettu käytettäväksi. Heitelkää sinne vinkkejä, mielipiteitä, risuja, ruusuja, pubisuosituksia mitä vain! Mutta jättäkää jälki käynnistänne.

Minä palaan aprikoimaan mitä pakkaan mukaani ja sen jälkeen jättämään jäähyväiset koiralleni, josta joudun olemaan erossa liian kauan.

Kiitos ja anteeksi!

-Hellu