No tietenkin kaupunki nimeltä Wien! Tämä blogimerkintä on siis matkakertomus kuukauden takaa. Pääsiäinen Mlada Boleslavissa ei houkutellut laisinkaan, joten allekirjoittanut, Olli ja Jarno matkustivat Itävaltaan kokeilemaan, miltä ne euron rahat taas tuntuvatkaan. [Henkka puolestaan valitsi toisin ja sairasti noroviruksen (tai jonkin muu vatsataudin) todella rakkaassa seurassa Prahan romanttisessa ympäristössä.]

Matkakuvia Tsekin puolelta


Matkamme alkoi kotoisalta Mlada Boleslavin juna-asemalta, mikä osoittautui kuitenkin suureksi virheeksi, joka kuitenkin saa paljastua teille lukijoillekin vasta lopuksi. Meille kyseinen virhe selvisi noin 3 viikkoa matkan jälkeen. Junamatka itävaltaan kesti useita tunteja, mutta ei jaksanut käydä tylsäksi, kiitos ravintolavaunujen sekä menomatkan vaihtojen ansiosta. Wieniin päästyämme meille valkeni, ettei meillä ole mitään käsitystä hostellimme sijainnista. Ystävällinen infotäti juna-asemalla kuitenkin neuvoi meidät oikeaan paikkaan. Hostellimme oli ensimmäinen ”kunnon” hostelli, jossa noin 20 henkeä jakoi pesutilat ja keittiön. Emme kuitenkaan saaneet iloa tutustua kovinkaan moneen kanssa-asujaan sillä vietimme paljon aikaamme tutustumalla kaupunkiin, jota meille niin paljon oli kehuttu.

Junassa Helena lueskeli ja...

pojat söivät todella hyvin. Näistä annoksista VR voisi ottaa oppia!

 

 

 

 

Seuraavassa pieni tehtävä blogin lukijoille. Näette kuvasarjan, jos tunnistatte paikan, kertokaa toki, mikä se on. Me nimittäin emme ottaneet nähtävyyksistä selvää, joten harhailimme ympäriinsä ja kävelimme todella paljon tietämättä minne mennä.

Kuva 1.

Kuva 2.

Kuva 3. Huomatkaa poikien eläytymiskyky!

Kuva 4.

Kuva 5.

Kuva 6.

Kuva 7.

Kuva 8.

Kuva 9.

Kuva 10. Tän mä tiiän! Tää kirkko on nimetty mun isän mukaan

Kuva 11.

 

 

Muutama huomio Wienistä:

1)      Nähtävää on paljon. Ostakaa matkaopas tai ottakaa ainakin selvää paikoista ennen visiittiä, ettei mitään oleellista jää kokematta. (Suhteellisen hintava kiertoajelu on aika tylsä.)

2)      Saksaa on aika helppo yrittää ymmärtää, vaikka sitä ei olisi koskaan opiskellutkaan. Tai ainakin arvaileminen on kivaa ja helppoa.

3)      Kaunis nainen on todennäköisesti turisti.

4)      Pimp my skoda suosittelee: Cafe Mokador kahviloita, joita löytyy useita. Torstaisin olutpäivä ja perjantaisin long drink-ilta. (Long drink= noin desi juomaa, jossa on alkoholia. Tai lasillinen red bullia jonne on pudotettu minipullo jägermeisteria.) Saatavilla myös monenmoisia kahveja ja ruokaa. Sisustus kiva!

5)      Jos olet viettänyt kaksi kuukautta halvan hintatason maassa, varaudu shokkiin. Olut voi maksaa jopa 3,5€. Yleisesti hintataso on suunnilleen suomen meininkiä tai hieman halvempi.

6)      Jos hostellirakennuksessa on useita kylttejä, joissa kehoitetaan olemaan hiljaa, tottele. Ota tosin huomioon, että hiljaisuus saattaa alkaa wc tiloissa tuntia myöhemmin.

7)      Jos olet tottunut juomaan tsekkiläistä olutta, koet itävallassa pettymyksiä.

 

Kolmen hengen hostellihuone, jotain hieman muuta, mihin ollaan totuttu. Seuraavalla kertaa apartment kiitos!

Kulttuurimatkan kahvi (viskillä ja kermavaahdolla)

Viiniä Wienissä. Eikä haitannu vaikka tilattiinki valkoviiniä xD

 

Olutta ja horoskooppeja hetki ennen junaan nousemista. Kiitos Wien! Olit hyvä isäntä... emäntä... no kaupunki!

 

 

 

Matkamme siis kesti torstaista lauantaihin ja se oli melko lailla kulttuurimatka, niin kuin olimme suunnitelleet. Rahaa kuitenkin paloi liikaakin. Euro ei ole sama kuin koruna. Se on aika paljon enemmän. Junamatkailu ei aina ole niin kannattavaa, kuin voisi luulla. Me saimme palamaan junalippuihin 100€/hlö, kun taas bussilla reissu olisi maksanut alle 40€/hlö. Tietämättömyydestä saa maksaa. Mutta silti oli hienoa kokea jotain uutta. Wien on kaupunki, jonne allekirjoittanut haluaa uudelleen. Vaikka mä taidan kyllä haluta vähän kaikkialle, kunhan ei tarvitse kävellä liikoja. On kai taas aika pyytää matkaseuralta anteeksi tutuksi tullutta valittamistani, Lyhyillä jaloilla on raskasta kävellä, se on minun tekosyyni!

Mitä seuraavaksi? Ideoita otetaan vastaan :)

 

-Hellu