Dodiih, pitää vissiin tulla kertomaan mitä täällä Tsekeis oikeesti tehdään…

Keskiviikko päivä alkoi upeasti, aurinko paistoi ja koulukin alkoi vasta joskus iltäpäiväl... Siinä tilanteessa meillä ei ollut poikien kanssa muuta mahdollisuutta kuin laittaa koneelta tulemaan Suomi-Slovakia peli uusintana tulemaan Mertsin selostuksella (pelihän katsottiin myös suorana lähetyksenä mutta siitä ei ole paljoa muistikuvia). Peliä katsellessa tulikin ohimennen juotua ”pari” kaljaa..

Pelin päätyttyä voitokkaasti olikin aika lähteä pikkuhiprakassa koululle. Kouluahan meillä oli vain kaksi tuntia Tsekin alkeita. Kyseiset tunnit ovatkin ehdottomasti koulun parasta antia, koska opettaja ei puhu juurikaan englantia. Opettajan ajatus maailmasta ei saa kyllä mitään tolkkua. Se yrittää vain käsimerkein ja sönkkäämällä selvittää asiansa… Oikein hyvin oppii!

Tuntien jälkeen lähdimmekin sitten katsomaan lätkäpeliä, jossa kohtasivat Mlada Boleslav-Pardubice. Kaikkien meidän yllätykseksi Pardubicessä pelasi Dominik Hasek, joka on ehdottomasti kaikkien aikojen paras maalivahti. Lätkä peli ei näin kotijoukkueenfanina tarjonnut suuria ihmeitä(hävisimme 0-2), ja pelin paras puoli olikin halpa kalja, jota sai juoda katsomossa… Ja tietenki kauniit cheerleaerit, jotka tosin olivat valitettavan kaukana meistä.

 

 

Pelin jälkeen jatkoimmekin iltaa meidän ”omaan” paikalliseen Pubiin, jossa on aina lunkia porukkaa, kuin myös tuona iltana. Kyseisenä iltana tapasimmekin Tsekin hienoimman haalarimiehen, jolla oli upeat viikset… Yhteistä kieltä meillä ei elekielen lisäksi ollut, mutta ymmärsimme hyvin toisiamme. Lisäksi yhdessä pöydässä oli myös hienoa porukkaa, joille puhuimme jotain Koskenkorvasta, ja he luulivat että sanoin Kurva (suomeksi Huora). Noh, me opetettiin sitten tytöille että kurva on suomeksi huora. Tytöthän sitten innostuivatkin huutamaan huoraa koko loppu illan.

Perjantaina olikin sitten hieno koulupäivä. Oltiin koko päivä koulussa, jonka jälkeen lähdimme suoraa tutustumaan kaupungin tuntemattomalle puolelle. Sielläkin poikkesimme sattumalta yhteen Pubiin, jossa keskustelimme, että ollaan hyvin opittu tissuttelukulttuuri, eikä meille tuota ollenkaan vaikeutta juoda vain yhtä olutta. No siinä baarissa joimmekin vain kolme kaljaa mieheen. Sieltä sitten jatkoimmekin matkaa Sport Bariin, joka on hyvin nykyaikainen baari, ja kallis sellainen. Siellä viivyimme vain parin oluen verran. Kaljaa juodessa alkoikin sen verran hiukoa, että päätimme mennä Kebab paikkaan, jossa emme olekkaan käyneet kuin sellaiset 10 kertaa. Siellä sitten pohdiskelimme, että oli hyvä käydä koulussa syömässä, että säästettiin rahaa.

 Syötyämme tilasimmekin taksin, ja suuntasimme bariin, jossa huhun mukaan olisi Toples tanssija.. Taksin saavuttua perille tuli epätodellinen olo, kyseinen paikka näytti enemmän Pizzerialta kuin baarilta. Mutta rohkeina Suomalaisina poikina menimme silti sisään. Siellä meille heti huudettiinki jotain Tsekiks, mitä emme luonnollisesti ymmärtäneet. Pian keittiöstä tuli englannin kielen taitoinen mies, joka selitti meille että baari aukeaa vasta parin tunnin päästä. Poistuimme pariksi tunniksi läheiseen bariin, jossa kulutimme tarvittavan ajan.

Palattuamme ”Pizzeriaan” huomasimme sen muuttuneen ihan mukavaksi yökerhoksi, jossa melkein kaikki pöydät olivat varatut. Joten jouduimme menemään baarin kauimmaiseen nurkkaan. Saimme yllättyä kun varattuihin pöytiin saapui porukkaa. Parhaaseen pöytään saapui naisseurue, jotka tosin olivat yli 40 –vuotiaita ”kissoja”. Yleisössä enemmistönä oli muuten yli 50-vuotiaat miehet. Show olikin ihan hieno, jossa kaunis Blondi esitti taitojaan mallikkaasti. Esityksen aikana mietimme mitä esityksestä puuttuu. Pian hoksasimme, ettei yleisöstä kukaan anna tippiä. Me kohteliaina herrasmiehinä puutuimme tilanteeseen antamalla naiselle pientä tippiä, ja kyllähän meistä sen jälkeen pidettiin :D

”Pizzeriasta” lähdettyämme poikkesimme pikaisesti vielä Koliba –yökerhossa Tsekkaamassa meiningin, mutta siellä emme viipyneet kauaa, koska ajattelimme tulla lauantai iltana sinne uudestaan (emme kyllä selvinneet lauantaina enää takaisin). Tällainen oli meidän perjantai koulupäivä joka pääsi lopulta vähän venähtämään neljästä tunnista.

Nyt viikonloppuna lähdetäänki sitten katsastamaan Prahan yöelämä... Saa nähdä kuinka moni selviää takaisin Boleslaviin?

-OooPee