Nonniin, heipä hei rakas päiväkirja. Helena tänne blogiin onki jo kirjotellu tekstiä semmosella vauhdilla ettei me muut olla keretty ees lukee niin nopiaa. Eli kai täytyy sitten itsekkin tässä jotain pienimuotoista skriivailla. Nyt kun elämäkin on kahden viikon netittömän ajan jälkeen normalisoitunut.

Reilu kaks viikkoo tässä ollaan oltu ja oon kyllä tykännyt. Kelit on ollu oikeen kivat, viime viikolla oli monena päivänä 10 astetta lämmintä ja aurinko paistanu kirkkaalta taivaalta kivasti. Paikallisille tämä on kyllä talvi vielä ja ovat vähä ihmetelleet ku suomen pojjat täälä istuvat pihalla t-paidat päällä ottamassa aurinkoa. 2 viikkoa sitten kun tultiin tänne niin täälä oli yllättävän paljon lunta, ei ole kuulemma Tsekissä tainnut koskaan niin paljon lunta ollakkaan kuin tänä talvena, mutta nyt ne ovat kyllä kaikki sulaneet.

Koulussakin on tullut käytyä. Ja tähän mennessä joka ikisellä tunnilla! Kattokaas kuulkaa! Mitenkään hirveän kamalasti tuota koulua ei kyllä ole täälä, semmoiset 13-16 tuntia viikossa 3-4 päivänä. Suht mielenkiintosia kursseja täälä on kyllä, ainaki jos Kauhavalle vertaa. Yrittäjyyden opettaja on sellanen persoona et sen juttuja kuuntelee lähes jopa mielellään. Markkinointihan on tääläkin luonnollisesti tylsää ja turhan oloista. Mielenkiinnolla odottelen perjantaina alkavaa EU Competition Law -kurssia, koska jostain kumman syystä nuo juridiikkakurssit ovat meikäläistä aina kiinnostaneet.

Jännä kaupunki tämä Mladá Boleslav. Yökerhoja täälä ei taida olla kuin 2 ja toisesta niistä ei kukaa ole käynyt. Pubeja täälä sitten onkin joka nurkalla. Ja pubeissa on aina ihmisiä, oli sitten mikä vuorokauden aika tahansa. Sielä ne istuvat juomassa olutta, mutta kukaa ei ole kuitenkaan kännissä. On se jännä. Niin että yöelämä täälä ei ole mitenkään valtaisaa. Täytyy jossain välissä kun kerkiää käydä Prahassa tsekkaamassa meno. Prahassa ei olla käyty kuin kerran vasta, ja sekin oli semmoinen turistikierros missä katseltiin nähtävyyksiä enimmäkseen.

Launtaina käytiin valloittamassa paikallinen yökerho Koliba, jossa tämän koulun opiskelijat ainakin tykkäävät pyöriä. Paikka oli ihan viihtyistä. Joku ehkä saattaisi sanoa että paikka oli pieni ja epämukava mutta, ainakin nämä jotka viimeiset pari vuotta ovat tykänneet viettää iltansa Tuppiksessa viihtyivät oikeenkin hyvin. On se täälä mukavaa kun lähtee baarista ja luulee saavansa kamalan laskun niin huomaakin, että selviää koko illasta reilulla kymmenellä eurolla.

Kämppä täälä meillä on kyllä melkoisen kuppainen. Minä, Olli ja Henkka asutaan samassa huoneessa, jonka luxusvarusteluun kuuluu 3 sänkyä 3 tuolia (joista 2 ehjää) ja 2 pöytää. Oma vessakin meiltä toki löytyy ja jääkaappikin vielä. Talossa on joka kerroksessa 1 keittiö, joka onkin oikeen hyvä määrä kun joka kerroksessa on 16 huonetta. Kahdessa keittiössä on uuni ja tyhjiä kaappeja, mutta yhdessä keittiössä on jopa ruoantekovälineitä. Mitään gurmee-herkkuja ei olla täälä kokkailtu vaan ollaan enimmäkseen tyydytty käymään kaupungilla syömässä.

Hiljaista porukkaa tässä talossa asuu kyllä. Käytävillä kaikuu ihan pirusti mutta muuta ääntä täälä ei paljon kuule kuin neljän tyypin suomenkielistä molotusta. Yhtään valitusta metelistä ei ole vielä tullut, joten paikalliset varmasti vaan tykkäävät meidän tuomasta vaihtelusta hiljaisuuteensa.

Huomenna mennään katsomaan paikallisen lätkäjoukkueen matsia, ja koska torstaisin ei ole koulua, saatan jopa ottaa yhden oluen.

Siinäpä tärkeimmät. Kuvia lisäillään blogiin heti kun jaksetaan.

Rakkain terveisin
Jarno