Nonniin! Suuren yleisökysynnän tuloksena päätin lisätä tänne muutamia kuvia reissuiltamme. Koska Mladá Boleslav on pitkän päälle osoittautunut melko tylsäksi ja kuolleeksi kaupungiksi, olemme viikonloput enimmäkseen reissailleet muualla. Maaliskuun lopulla kävimme tutustumassa 150 km päässä sijaitsemaan Plzeňin kaupunkiin. Siellä vietimme pari päivää. Meitä eniten houkuttelevaa oli kaupungissa sijaitseva keski-euroopan suurin olutpanimo ja olutmuseo.

 

Tässä on juuri saavuttu Plzeňiin ja koitetaan kattella että missä ihmees me ollaan ja missä on meidän hostelli. Päivä oli muute mukavan lämmin +24 parhaimmillaan.

 

 

Saint Bartholomewin katedraali keskellä Plzeňin toria. Aikakin alhaaltapäin katsottuna tornissa näytti olevan terassi. Emme käyneet tarkistamassa.

 

 

Plzeňin torilla oli kovemman luokan markkinat alotteilla ja koko tori oli täynnä koppeja ja muuta krääsää.

 

 

Illasta löysimme mahtavan pubin joka on ytimekkäästi nimetty "The Pub". The Pubin konsepti on hieman erilainen kuin muissa pubeissa. Pöytään istuttuamme meille tuotiin tyhjät tuopit jota sai täyttää pöydästä löytyvästä oluthanasta. Hana laski kuinka paljon olutta oli päästetty ja juotujen tuoppien määrä näkyi seinällä screenillä. Tulostaululta näkyi mikä pöytä oli jounut eniten pubista, joten ilmassa oli rennon illanvieton lisäksi vakavaa kilpailumieltä.

 

Onnellisia ihmisiä oluella.

 

 

Team Finland nelospöydästä pomppasi luonnollisesti kärkeen heti kättelyssä.

 

 

Olli ja kansallinen lista, josta näkyi mikä Tsekin kymmenestä The Pubista oli illan aikana juonut eniten.

 

 

Seuraavana aamuna heräsimme reippaina ja lähdimme vilkaisemaan Plzeňin ylpeyttä Plzeňsky Prazdroj -panimoa. Pääsimme sielä ihan mukavalle opastetulle turistikierrokselle. Panimossa tuotetaan tunnettuja olutmerkkejä: Pilsner Urquellia, Kozelia, Gambrinusta ja Radegastia. Tsekkiläiset ovat kyllä janoista porukkaa, sillä panimossa valmistetaan vuosittain mielettömät 1,1 miljardia litraa olutta.

 

Kuuluisa portti. Sinne pyhimpään.

 

Pakkaamo. Kuvassa pullolinjasto.

 

 

Olli oluen panohommissa.

 

 

Suoraan tynnyristä otettua jälkikäsittelemätöntä Pilsneriä. Kyllä olikin hyvää.

 

 

Olutmuseoon emme kerenneet, mutta panimokierros oli antoisa.

Se oli sellainen reissu se.

 

Lisää tarinaa ja kuvia luvassa lähiaikoina.

 

-Jarno